Skladování: 0 - 4°C vyžaduje nízkou skladovací teplotu jako kořenová zelenina

Dostupnost: po celý rok s výjimkou některých druhů

Sezóna: léto, podzim, jaro


...

Cibule žlutá

Výrazná, mírně pikantní, štiplavá chuť. Má všestranné využítí.

...

Cibule červená:

Nájemnou chuť a velmi často se používá syrová do salátů, salsy,  marinovaných pokrmů esteticky vynikne např. ve špízech.

...

Cibule bílá:

Nekonzumuje se syrová. Vhodná na pečení.

...

Pórek:

Používání pórku v kuchyni je různé, chuťově je velmi výrazný, obsahuje éterické oleje s obsahem síry, jež mu propůjčují typické aroma a kořenitost. Využití v kuchyni je všestranné - používá se např. do polévek, salátu, pomazánek,...

...

Jarní cibulka:

Jarní cibulka je mladá cibule, která se sklízí dříve než dozraje. Její chuť je nasládlá, není tak ostrá a štiplavá jako kladická cibule.

...

Česnek

Česnek je král kuchyně. Používá se jako koření nebo jako samostantná zelenina. Jeho chuť je velice výrazná.

...

Šalotka

Má jemnější a chutnější chuť než obyčejná cibule.