Skladování: 8 až 13°C, při této teplotě I můžeme skladovat až 3 měsíce ale nesmí být ve vlhku

Dostupnosti: celoroční (máslová, muškátová) Během sezóny- bílá, hokkaido, oranžová, ozdobná. Dýně má různé odrůdy, které se liší tvarem, chutí a barvou. Dá se grilovat, péct, plnit, zapékat, ale také dusit, zapélat.


...

Patizón

Sezóna -  podzim: Dá se připravit na mnoho způsobů-dusí se, na grilování, je možné ho pražit, plnit masem a přidávat do krémových polévek .

...

Dýně Hokkaido

Sezóna: podzim -  zima Má sladko oříškovou chuť, využívá se na přípravu polévky. omáček. pomazánek a na grilování.

...

Oranžová dýně

Má stejné využití jako dýně máslová, má hruškovitý tvar.

...

Dýně muškátová

Je známá hlavně na pečení, využívá se na přípravu polévek, omáček, dezertů.

...

Dýně Bílá

Sezóna léto- podzim